Brabrand Idrætsforening

Aktuelt


FRIVILLIGHED ER NERVEN I DANSK FORENINGSLIV

FOREDRAG OG DEBAT MED ANDREAS RASCH-CHRISTENSEN

TORSDAG DEN 23. JANUAR KL. 19.00 I PEJSESTUEN, BRABRANDHALLEN

Denne aften vil vi debattere temaet om frivillighed ud fra erfaringerne med Brabrand IF – men også i relation til alle mulige andre typer af foreninger.
Hvad vil det sige at være frivillig? Hvad betyder frivillige foreninger for børn, unge og voksnes dannelse? Hvordan rekrutterer vi endnu flere frivillige hænder? Skal der stilles krav til frivillige – og i givet fald hvilke? Hvordan leder man foreninger baseret på frivillighed?

Vær med, når vi i løbet af aftenen drøfter disse og en række andre relevante spørgsmål. Det hele vil foregå i vekselvirkning mellem korte oplæg og diskussion ved bordene. Samtidig vil der være lidt godt til ganen. Alle er velkomne – uanset om man gerne vil deltage i debatten eller bare lytte.
 

Om Andreas Rasch-Christensen

Andreas Rasch-Christensen er forskningschef ved VIA University College, hvor han bl.a. beskæftiger sig med dagtilbuds- og skoleområdet. Han er også bestyrelsesmedlem i Brabrand IF, og endelig så deltager han i en DBU-udviklingsgruppe, der skal fremme bredde-fodbolden i Århus.
Han har derfor på flere måder beskæftiget sig med frivillighed som en afgørende del af dansk foreningskultur.

KAN VI BRUGE KUNSTEN I VORES LIV OG HVORDAN UDVIKLER DEN OS?

FOREDRAG OG DEBAT MED LISBET LAUTRUP

MANDAG DEN 18. NOVEMBER KL. 19.00 PÅ GASVÆRKET, BYLEDDET 2C, BRABRAND

Er kunst en kærkommen pause fra virkeligheden – eller er det en mulighed for at komme tættere på den virkelighed, vi tror, vi kender? Og hvorfor overhovedet gå ud og møde kunsten, når den kan komme til dig gennem din smartphone eller tablet?
Lisbet Lautrup vil reflektere over, hvordan teater og andre kunstformer kan løsrive os fra de vante forestillinger om verden og tilværelsen – og måske tilbyde os nye perspektiver på både det velkendte, og det vi kæmper med at forstå.

Foredraget er en del af SAMTALE>SALON BRABRAND

OM LISBET LAUTRUP:
Dramatiker, instruktør og uddannet dramaturg.
Lisbet har i 24 år været medlem af ledelsen for Gellerupscenen og var også med, da vores lokale teatergruppe VesterGasværk blev etableret i 1995. Her instruerede Lisbeth de første forestillinger – bl.a. John Mogensen-kabaretten ”Så længe mit hjerte slår”, der blev opført for fulde huse på Gasværket og fik flot omtale i pressen.
Hun er i dag formand for Vilhelmsborg Festspil. Hun er desuden tilknyttet Aarhus Litteraturcenter og har været med til at arrangere den internationale litteraturfestival ”Litterature Xchange, der blev afholdt for nylig.
Kalender
23-01-2020  
Foredrag og debat med Andreas Rasch-Christensen
Kl. 19.00 i Pejsestuen, Brabrandhallen
10-02-2020  
Vinterferie
10. - 16. februar
21-02-2020  
Generalforsamling
Kl. 19.00 med spisning fra kl. 18.00
28-03-2020  
Forårsopvisning
kl. 13.00 i Brabrandhallen
Kalender
Følg os på Instagram
Besøg vores side
Brabrand IF - Gymnastik